Protezai

Protezai

Kosmetiniai protezai reikalingi amputavus visą galūnę, jos dalį arba esant kitam įgytam, įgimtam kūno defektui.

Naudojantis naujausių technologijų teikiamomis galimybėmis protezuoti galima ne tik rankas, kojas, bet ir veido dalis.

Gaminami itin tikroviški, sunkiai nuo realių kūno dalių atskiriami protezai, leidžiantys atkurti trūkstamas kūno dalis, suteikiantys ne tik puikų vizualinį vaizdą, bet ir atkuriantys prarastų kūno dalių funkcijas.

Užsakymas pradedamas vykdyti tik po specialisto konsultacijos. Jums reikia atvykti adresu Naugarduko g. 98, Vilnius.

Funkciniai protezų ypatumai:

- Apatinių galūnių protezai užtikrina atraminę funkciją ir leidžia užsiimti aktyvia veikla, tam naudojamas anglies pluoštas - lengvas ir itin tvirtas, galintis atlaikyti dideles apkrovas ir užtikrinti mobilumą. 
- Viršutinių galūnių protezai gali būti bioniniai, reaguojantys į raumenų impulsus ir atliekantys norimus judesius, taip atkuriant rankų judrumą.
- Gali būti pritaikomi specifiniams poreikiams, pavyzdžiui, rankos piršto protezas padeda patogiau rašyti, o kojos piršto protezas – lengviau vaikščioti.

Kosmetiniai (estetiniai) protezų ypatumai:

- Sukuria natūralios išvaizdos imitaciją prarastoms kūno dalims - galūnėms (pirštai ar plaštaka), veido dalims (ausys, nosis).
- Naudojamos medžiagos - medicininis silikonas ir kitos papildomos sintetinės protezavimo medžiagos, kurios pritaikomos pagal individualius poreikius ir suteikia tikrovišką išvaizdą ir tekstūrą. Protezas turi natūralią odos pigmentaciją, tekstūrą ir raukšles.
- Padeda maskuoti vizualinius trūkumus ir grąžina pasitikėjimą savimi.

Paprasti ir sportiniai protezai: Funkcinių protezų gamyboje rekomenduojama rinktis tik aukščiausios kokybės dirbtinio sąnario detales – joms būdingas ilgaamžiškumas, jos gerokai palengvina judėjimo funkciją. Kasdienei veiklai užteks protezo, pagaminto iš paprastesnių medžiagų, bet atliekančio reikalingą funkciją. Dėl šių priežasčių ilgesniam protezų išlaikymui rekomenduojame turėti du protezus: vieną kasdieniam naudojimui ir kitą sportui ar kitai aktyviai veiklai. 

Protezų gamybos procesą apima detalus matavimas, atsižvelgimas į formas,  atspaudų paėmimas bei daug kitų aspektų, tokių kaip asmens svoris, gyvenimo būdas, amžius, odos spalva, pigmentacija ir daug kitų veiksnių. Tikslias rekomendacijas ir optimaliausią sprendimą situacijai konsultacijos metu suteiks ortopedas - technologas Igoris Vyšniauskas.

Ortopedinės prekės gali būti įsigijamos iš elektroninės ortopedijos parduotuvės internetu bei mūsų parduotuvėje adresu Naugarduko g. 98, Vilnius.

Pristatymas galimas VENIPAK kurjeriu į namus Lietuvoje 1–2 darbo dienos arba pristatymas į LP EXPRESS, OMNIVA paštomatą per 2-5 darbo dienos.

Visas prekių pirkimo ir grąžinimo sąlygas rasite čia.